BrowserRank алгоритъм на Google

BrowserRank алгоритъм на Google, полезна информация от експертите по оптимизация – informjobs.com

BrowserRank алгоритъм на Google

През 2009 г. е предложена алтернативна система за определяне на важността на страниците. Тя е основана на поведението на потребителите. Наречена е BrowserRank. Част от параметрите, използвани в новия алгоритъм са броят на посещенията и продължителността на престоя на потребителите.

През 2010 година в свое видео Мат Кътс съветва оптимизаторите и техните клиенти да не се фокусират върху стойността на PageRank показателя. А да се фокусират върху качеството на съдържанието и потребителското преживяване.

През Април 2013-та година Борис Демария публикува статия, в която разглежда доколко ранга на страниците все още е важен за доброто позициониране. Той започва с твърдението, че страница с PR2 може да се класира на първата страница в резултатите от търсенето. Докато такава с PR6 изобщо да не фигурира в тях. Този факт е потвърден и от други експерти в областта като Нейл Пател и Дани Съливан.

Бяла оптимизация

Бялата оптимизация (White-hat SEO) представлява съвкупност от методи и техники, които се фокусират върху човешкия фактор и удобството на потребителя. Като следват условията и политиките на търсещите машини. Процесът е по-продължителен, но с по-добър дълготраен ефект.

Черна оптимизация

Противно на нея, черната оптимизация (Black-hat SEO) използва методи в разрез с правилата на търсещите машини. Това води до по-лошо потребителско преживяване. Примери за такива техники са използването на скрити текстове или множество ключови думи в META-тага. Те имат за цел заблуждаване на търсачките и по-високо класиране на сайта в резултатите от търсене. Макар и с доста по-бърз видим ефект подобни техники са непрепоръчителни. Не само от етична гледна точка, но и защото често могат да доведат до наказания от страна на търсещите машини и деиндексация на целия сайт. Като допълнителен фактор срещу употребата на забранени техники Мат Кътс изтъква и факта, че Гугъл налагат по-строги наказания за потребители, които повторно нарушават правилата на търсачката.

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО