Целта на парапетите за терасата

Парапетите за тераси или веранди са определено важени елементи от градинската архитектура.

Ние сме фирма ДАРОСБГ ЕООД.и с дългогодишният си опит в монтажа на всички видове алуминиеви парапети, от обикновени парапети до дизайнерски такива, ние можем да отговорим на високите изисквания на нашите клиенти. Парапетите са една важна част от екстериора и придават завършеност на всяка сграда. Можете да се свържете с нас:

Тел.: 0878/76 00 33

E-mail: darosbg@gmail.com

 

Терасата може да е прилежаща към сградата или да стои отделно. Като правило, тераса се строи над нивото на земята, така че се нуждае от заграждане. Целта на заграждението е да осигури сигурност, да зонира територията, също и като елемент на декорация.

парапетите за тераса

Приятно е, например, да се облегнете на парапетите на терасата и да наблюдавате уханието на природата. Ограденото място за почивка ще бъде по-уютно и по-удобно. Ако парапетите на верандата са зашити с листов материал или дърво, тогава те може да Ви предпази от вятър и прах. Парапетите на терасата може да бъдат допълнени и от други градински атрибути: лампи, цветни градини, саксии, пейки и др. Растенията също могат да се вият около оградата, това ще създава допълнителна жива красота на Вашата тераса.

Като пример, може на терасата парапетът да е направен от линия, запълнена с кабели. Големите поцинковани метални цветни сандъчета създават още една бариера за безопасност.

Изберете по Ваша преценка парапети или заграждения.

Например: Парапетите на терасата и предпазителите на терасата имат еднакво функционално предназначение. Разликата е, че парапетът за терасата има удобна ръкохватка, на която можете да се облегнете, когато ходите. Това е особено удобно при изкачване на стълби. Височината на парапета е 950 мм, което е удобно за опора. Грайферът се направен кръгъл или релефен, за да е удобен за справяне. Често се използва дърво, което е приятно на допир, поддържа топло през зимата и хладно през лятото. За терасата по-скоро подхожда заграждение. Има много видове дизайнерски решения и опции. Могат също да бъдат направени различни височини на заграждането, по Ваше желание.