Ремонт на баня и тоалетна

Ако Ви предстои да се впуснете в ремонт на Вашата баня е добре да планирате нещата по-рано. Като начало определете какъв ще е дизайнът на помещението. Можете да се консултирате с добър дизайнер. Ако пък не искате да плащате за такъв вид услуга, тогава направете сами скица на това, как желаете да изглежда тя. Идеи можете да почерпите от интернет, от списания или от разговори с Ваши приятели и познати. Вече някои магазини ще направят скица без да Ви таксуват.

Въображение в ремонта

Представете си точно кое къде ще се разполага, обърнете сериозно внимание на тръбите и вентилацията. Цветовата гама също следва да бъде съобразена според желанията Ви. Сега са модерни съчетанията на два цвята, единият може да е ярък за ефект, другият неутрален.

Планирайте ремонта на банята Ви

Предварително планирайте и обсъдете с майсторите всичко. Старата покривна настилка следва да се изкърти, както и санитарията. За по-лесно ангажирайте фирма за извозване на строителен отпадък с контейнери и ще си спестите много тежък труд, да се подменят старите тръби за водата и канализацията. Това е най-важната стъпка, преди да продължите с всичко друго. Защото е от първостепенна важност да избегнете бъдещи течове или запушване на каналите на подновената Ви баня. Уверете се, че водопроводът е в отлично състояние и няма да имате срещи с фирмите за ВиК услуги за дълъг период занапред.

Вентилацията в банята трябва да е много добра. Това ще предотврати образуването на плесени и на неприятна миризма, ще елиминира влагата във въздуха. Затова добре помислете и изберете ефикасни устройства за добра вентилация.

Не купувайте евтини материали и консумативи. Инвестирайте в качествени санитарии, ПВЦ тръби, кранове, смесители, бойлери. Ако сте решили да поставите шкафчета, изберете такива с отлична влагоиздържливост. Посъветвайте се с консултантите в магазина.

Контрол над качеството

Следете отблизо работата на Вашите майстори. Възможно е те да не видят някой друг дефект, а това е важно. Всеки ден преглеждайте внимателно работата, за да не дразнят окото малките дефекти в бъдеще. Когато следите всеки детайл от СМР-то, което ще започнете и пред вас няма неясни или проблемни ситуации. Вие ще бъдете наясно какво и как ще трябва да се случи и как да изглежда. Ето че вече можете да пристъпите към началото на ремонта на тоалетната  и банята си.

Планирайки, мислете занапред. Това ще позволи след ремонта да имате спокойствие и да се наслаждавате на новата Ви баня и WC, заедно с Вашето семейство!