Почистването на канализационни тръби

Проблемът със запушените канали

Запушването е най-често срещаният и доста често срещан проблем с каналите и водопроводите.

В повечето случаи отстраняването му и почистването на канализационната тръба може да се извърши и със собствените ви ръце. Методите за отстраняване на блокажи в частна и жилищна сграда нямат фундаментални разлики. Основната причина за запушването на тръбите е натрупването на мастни натрупвания върху вътрешната им повърхност.

Най-често чугунените тръби, които имат висока устойчивост на дренажи, са обект на запушвания в къщата. Поради корозия, по време на време по стените се появяват неравности и отлагания, блокиращи свободния поток на вода. Запушването може да възникне и поради случайно почистване на канализационни тръби.

При продължителна употреба на детергенти, които включват повърхностно активни вещества, мастните отлагания могат да се натрупват в тях. Те улавят малки частици и в крайна сметка водят до намаляване на пропускателната способност на тръбите. При моментална повреда на канализационната система в къщата причината може да бъде навлизането на чужд предмет в тръбата. Понякога причината за намаляването на преминаването на тръбопровода е изместване на почвата, замръзване, повреда на канализационната система. Запушването в пластмасовите тръби възниква поради неправилна инсталация и неспазване на необходимия наклон.

Почистването на канализационни тръби е необходимо, ако се появят следните фактори:

  • появата на неприятна миризма;
  • намаляване на скоростта на отделяне на вода;
  • повишаване на нивото на водата, когато е включено някъде под решетките на канализационната канализация.

Ако не се предприемат мерки веднага, когато се появят тези признаци, тогава много скоро тръбата ще се запуши напълно.

Важно! Сифонът понякога е причина за забавянето на водата. Той трябва да бъде разглобен и проверен преди почистване на тръбите.

Методът на почистване до голяма степен зависи от това къде точно е запушена тръбата и какво.

Ако пропусквателната способност на тръбопровода е намалена, тогава почистването на канализационни тръби ще бъде достатъчно. В трудни случаи ще се изисква помощта на специалисти.

Ние сме Vodonoska.com. София | Враждебна, Телефон: 0878 777 807.