Онлайн реклама и наистина ли е ефективна?

Онлайн реклама

През последните две десетилетия настъпи истинска революция в маркетинга – онлайн реклама. Тя промени изцяло начина, по който компаниите взаимодействат с потребителите. Телевизионната реклама и билбордовете отстъпиха място на онлайн рекламата, традиционните рекламни подходи постепенно изчезват и е лесно да се разбере защо.

Онлайн рекламата не само позволява на предприятията да привличат повече потребители за малка цена, но също така позволява на компаниите да достигнат до конкретни демографски групи. В комбинация с анализа в реално време и възможността за точно проследяване на разходите за реклама, не е изненадващо, че онлайн рекламата стана толкова популярна. През цялата си история онлайн рекламата е видяла много рекламни модели. От банери с фиксирано месечно плащане за разположение до реклами, които се показват на базата на цена на впечатление. Онлайн рекламата постоянно се променя и развива и рекламодателите могат да използват нейните нови и нови функции.

Методи за показване на реклами в Интернет

Един от най-популярните методи за показване на реклами в Интернет е плащането на клик. Питатете се защо е популярен. Сега ще обясним това. Плащането на клик Ви позволява да достигате и привличате милиарди хора всеки ден. Моделът плащане на кликване бързо се превърна във важна маркетингова стратегия за всеки бизнес.

Но почакайте! Не стартирайте веднага, за да регистрирате Вашата промоционална кампания с плащане на кликване. Този метод има и тъмната си страна, за която трябва да знаете.

Популярността на модела привлича и измамници и сега компаниите с clickfraud (clickfraud, click prevare, click) компаниите губят милиарди долари всяка година. Поради простотата на измамите и броя на компаниите, които използват реклама с плащане на кликване, почти никой не е обезопасен или предпазен от измама. Доверете се на доказани SEO агенции с опит.

За да Ви дадем представа защо фалшивите кликвания са толкова скъпи за бизнеса. Първо трябва да разгледаме самите реклами с плащане за кликване и за това трябва да се върнем към 1994 г., зората на онлайн рекламата.