Как е добре да се избира килим?

Искате да си купите килим за дома, но не знаете как е добре да се избира килим / подходящия точно за Вашия дом?

За контакт с нас, фирма Тонинекс ООД, адрес: София, бул. Христо Ботев, № 92. Телефон: 888249719.

Ние събрахме за Вас 5 основни съвета как е добре да се избира килим

Надяваме се те да Ви помогнат да избегнете грешки и да намерите този килим, който ще се „впише“ във Вашия интериор безупречно.

Ако изборът е между малък и голям килим, изберете да е голям. Това ще направи стаята визуално по-просторна. Малкият килим, от друга страна, визуално ще намали пространството и стаята може да изглежда тясна.

Как да разберете дали размерът на килима е правилен?

-Цялата група мебели се вписва в него поне частично. Например диванът и фотьойлите могат да бъдат изцяло или само с предните крака на килима.

-Килимът в хола е с 30-40 см по-малък от периметъра на стаята от всяка страна.

-В спалнята килимът стърчи отвъд леглото с поне 70 см – така че, ставайки сутрин, Вие ще усетите мека, топла основа под краката си, а не студения под.

-Без съмнение, дневната и трапезарията се нуждаят особено от голям килим. Само си представете колко страхотно ще бъде да събирате семейство или приятели вечер, да седите на пухкав, рошав килим и да играете настолни игри или да гледате филм. И има достатъчно място за всички! Освен това, голям килим идеално ще събере мебелите в ансамбъл и ще даде усещане за хармония и общо настроение.

Използвайте орнаменти

Не се страхувайте да експериментирате с дизайна на килими.

Това е като подправка, с която „ястието“ – вашият интериор – ще придобие всички аспекти на вкуса. Разбира се, солидният или неутрален килим е „безопасен“, защото няма да привлече вниманието толкова много. Но с орнамент получавате оживено, привлекателно пространство, което отразява вашата личност.

Не сте сигурни кое украшение да изберете? Сигурни ли сте, че е трудно да ги комбинирате в интериора?