Видове отоплителни радиатори Част 2

Тръбни стоманени радиатори

Дизайнът на този вид радиатор представлява конструкция от стоманени тръби, през които преминава горещата вода. Производството на такива устройства е по-скъпо от панелните, поради което цената им е по-висока.

Има много варианти за дизайн – това е истински празник за въображението на дизайнера.

Производители на тръбни стоманени радиатори са:

От европейските производителни страни могат да се нарекат Германия (Kermi, Charleston, Zehnder Charleston, Arbonia) и Италия (Israp Tesi).

За нашата фирма: Тотал Терм ООД. Адресът, където можете да ни откриете е: София п.к.1505, кв. Редута, ул. „Атанас Узунов“ 59 (близо до зала „Фестивална“). Телефон за връзка: +359 2 971 7007.

Кои са плюсовете и минуси при тръбните стоманени радиатори:

Тези радиатори, като панелните, имат предимства и недостатъци, присъщи на стоманените изделия. По отношение на натиска обаче техните показатели са по-добри (това е плюс), а цената им е значително по-висока (това е минус).

Основните им функции са:

Налягане (работно) – средно 6-10 бара (за панелни радиатори) и 8-15 бара (за тръбни радиатори).

Топлинна мощност (общо) – 1200-1600 вата.

Температура на гореща вода (максимална) – 110-120 градуса.

рН на водата е 8,3-9,5.

Сега е ред на:

Алуминиеви радиатори

Както подсказва името им, това са радиатори, изработени изцяло от алуминий. Има два типа радиатори – направени при леене под налягане и екструзия. И двата вида се използват по-добре за автономно отопление – като не са подходящи за централизирана система поради налягане и корозия, което се причинява от некачествена охлаждаща течност в централната отоплителна система.

И сега е ред на

Инжекционните радиатори

Инжекционно формованите радиатори разполагат с широки канали за топла вода и здрави дебели стени.

Радиаторът е съставен от няколко секции, които, ако е необходимо, могат да бъдат добавени или премахнати, според необходимостта Ви.